Zeeshan och Gustav klubbmästare 2019

Årets "kanske viktigaste tävling Skellefteå squashklubbs klubbmästerskap gick av stapeln under Lördagen den  27/4. Tävlingarna hade drygt 20 spelare till start i tre klasser.

I Elitklassen vann Zeeshan Khan trots att han fick spela med handicap att bara spela bakplanssquash. I finalen besegrade han Emil Lundström med 3-0 , Emil stretade emot riktigt bra men Zeedshan var för stark.

Många duktiga juniorer var  med i Elitklassen hela det svenska U 15 landslaget var med och den som gick längst var unge William Hultman som vann en bronspeng,  då han besegrade svårspelade Jens Nordström i matchen om tredje pris med 3-2 i game.

I A-klassen var dom yngsta juniorerna med. Det blev en ordentlig överraskning då Oliver Ahlin slog formstarka Calle Bodin i en tät fyrgamare och avancerade till final. I finalen tog det dock stopp då unga lovande Gustav Lindberg spelade ut hela registret och vann med 3-0 i game. Calle Bodin revancherade sig och tog hem bronspengen mot Hugo Flodin.

Dubbelklassen hade lockat 6 par till start. Det blev många sevärda dubbel-matcher. Zeeshan Khan och Liam Nordström besegrade det rutinerade paret Jan Kaiding/Jens Nordström med 2-1 i game. Zeeshan höll ett högt tempo och tog alla bollar tidigt och gjorde det svårt för Kaiding/Nordström. Liam avslutade matchen med en klockren nick-shot. Valter Lindberg/William Hultman besegrade Kian Englund Jonsson/ Linus Remahl i bronsmatchen med 2-0 i game

Länk till lottning och resultat

Det här var säsongens sista hemmatävling, som alltid mycket trevligt med många föräldrar och supportrar på plats! Nästa hemmatävling blir Komigångcup i September. 

Men ännu återstår mycket av squash-säsongen först är det U 15 EM i Eindhoven första helgen i maj för William Hultman, Kian Englund/Jonsson, Valter Lindberg och Pirjo Eserstam. Sen är det SM-slutspel 17-18/5 i Göteborrg samt Kanin Cup för juniorer också i Göteborg helgen därefter. I juni och Juli är det dessutom flera tävlingar utomlands.

 

Skellefteå Squashklubbs Klubbmästerskap

Datum: 27/4-2019 start 10.00

Spelplats: Skellefteå Squashhall

Spelform: Cup med plate alternativt Pool

Klasser: Kategorier efter spelstandard Elit, A, B C D Dubbel Open

Streaming: Matcher på bana 1,2,3 och 4 streamas

Priser: Prisbord för alla spelande

Anmälning: Till squash@live.se eller till jan.kaiding@live.se (ange namn, klass, telefonnummer och epost)

Anmälningsavgift: 100 kr för Herrar, Damer och Veteran. 50 kr för juniorer

Sista anmälningsdag: 23/4 2019

Tävlingsledare: Mikael Åström,Jens Flodin och Jan Kaiding

 


Länk till tidigare klubbmästare Skellefteå Squashklubb

Länk till Affisch KM 2109

 

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK