Världens bästa junior vann Cronimet Open 2017

Mohammad Alsarraj från Jordanien vann Cronimet Open 2017. Han besegrade skotten Douglas Kempsell i finalen med 3-2 i game. Det var en tät match med en del kroppskontakt. I det femte och avgörnade gamet var bara Mohammad Alsarraj bättre han spelade i ett ursinnigt tempo och gav inte Douglas en lugn stund. Mohammad som är etta på världsrankingen för juniorer är nog en blivande topp 10 spelare.

Mohammad Alsarraj och Douglas Kempsell i dagens final.

Filip Hultman lyckades inte vinna Elitfinalen det blev en 0-3 förlust för Filip mot Hendrik Vossing från Tyskland. Men Filip Hultman har gjort en riktigt bra turnering då han besegrat många bra motståndare.

Det blev en finsk seger i Damer Open. Iida Takaluoma från Uleåborg vann och Milla Uusitalo vann silver. Anna Kaiding vann bronspengen. Hon vann enkelt bronsmatchen med 3-0 i game mot Saana Valasma.

Jens Floding vann Herrar C efter att ha vunnit en femgamare mot klubbkompisen Mattias Eriksson. Viktor Degerman spelade hem bronspengen när han vann mot Melvin Åkerström med 3-0 i game.

Junior Elit var en helfinsk uppgörelse Samuli Niskala vann överlägset klassen utan gameförlust. Milla Uusitala kom på andra plats och Iiida Takaluoma blev trea.

I A-klassen vann Theo Stenlund. I finalen mötte han Sixten Degerman i mycket spännande och välspelad match, matchen slutade 3-1 till Theo. Kian Englund vann syskonmötet då han besegrade sin storsyster Nea i bronsfighten med 3-1 i game.

I den yngsta klassen Junior B segrade Theo Elingstam. Theo spelade stabilt och visade att han gjort stora framsteg den senaste tiden. Hugo Flodin och Isac Mannberg hade en jämn uppgörelse om andra-platsen och tredjeplatsen. Hugo vann till slut med 3-2 i game.

Länk till streaming
Länk till Resultat
Länk till hemsida

En rolig och trevlig squashvecka är slut. Mycket squash och andra roliga aktiviteter har hunnits med. Jag tror att dom flesta är mycket nöjda med sin vistelse här i Skellefteå.

Skellefteå Squashklubb vill tacka Cronimet alla samarbetspartner, funktionärer, PSA Squash, Svenska Squashförbundet och spelare för en mycket bra vecka. Vi blickar redan framåt till nästa stortävling. Ett speciellt tack även till domaren John Odonnel för ett mycket bra jobb.