Sverige slutade på åttonde plats i EM

I helgen spelas lag-Em i Helsingfors för U15 och U17. Sverige är representarade i bägge ålderskategorierna. I U15 är Albin Kaiding och Filip Hultman uttagna för spel. Sverige är seedade som nr 16 av 17 länder. I varje lag spelar två killar och en tjej.

U15 laget skrällde på JEM och är klara för kvartsfinal!


För första gången på många år har Sverige lyckats kvalificera sig till kvartsfinal på U15 JEM. Inte sedan 2001 i Malmö då Sverige blev 7:a har vi varit i kvartsfinal.

I sista gruppspelsmatchen stod Norge för motståndet. Först ut var Albin Kaiding mot Filip Pinto, där Albin var den klart starkaste spelaren. Vinst 3-0. Nanna Carleke spelade därefter mot Chloe Kalvö där hon inte heller hon hade några bekymmer med att vinna 3-0. Filip Hultmans 3-0 vinst mot Sigrud Dahle bara bekräftade Sveriges seger.

Tidigare under dagen vann Sverige sin tredje gruppspelsmatch mot Belgien med 2-1.  Albin besegrade Belgiens etta med 3-2 och Filip Belgiens tvåa med 3-0.

Sverige möter i morgon Frankrike i kvartsfinal. Frankrike är seedad tvåa i Em och har b.l.a Europaettan i sitt lag.

 

Sveriges U-15 landslag

U15 räckte inte riktigt till i kvartsfinalen mot Frankrike
Sverige ställde upp med Albin Kaiding, Anton Larsson och Hana Sisirak.

Anton började och spelade inspirerat mot sin fransos, dock utan att räcka till. Albin Kaiding började också respektlöst mot fransmannen Enzo Corigliano som är rankad etta i Europa. Helt plötsligt var Albin i ledningen, vilket han höll gamet ut. I andra game var var Enzo Corigliano med från början och dominerade T. Albin kämpade på allt vad han förmådde, men fransmannen var för stark. Det blev tillslut 3-1 till Frankrike.
Hana Sisirak mötte Laura Gamblin i en sk "dead rubber" - en match som inte har någon betydelse för utgången av lagmatchen - Frankrike ledde med 2-0 och var därför klar för semifinal. Egentligen skulle matchen spelas bäst av tre games - men båda coacherna var överens om att spela bäst av fem.

Hana spelade bra - men Laura var den som bestämde - det blev 3-0 til Frankrike och därmed kunde slutresultatet bekräftas till 3-0 för Frankrike.

Nu gäller det att fokusera på att nå femte platsen - inte inte helt omöjlig uppgift. Den matchen spelas kl 19 i kväll och Sverige möter där Wales.

Finalnd har väldigt flyt och är i semifinal i både U15 och U17!

Sverige - Frankrike 0-3
Albin Kaiding - Enzo Corigliano 11-4 2-11 2-11 7-11
Anton Larsson - Jean Babtiste Gai 11-7 11-6 11-4
Hana Sisirak - Laura Gamblin 5-11 4-11 0-11

Svenska och Franska landslagen

De yngsta juniorerna spelade om platserna 5-8 och fick en utmaning att försöka slå Wales.

Filip Hultman spelade i första matchen och mötte George Thomas. Det blev långa och välspelade rallies. Gamen var jämna - men Walesaren var lite mer bollsäker och manövrerade runt Filip. Men, man kan klart se att det finns en stor potential - och att fler internationella matcher kommer att kunna ge resultat. Det blev tillslut 3-1 till Wales.

Albin Kaiding stod för den bästa prestationen hittills av alla de svenska spelarna. Som vanligt vill han ju spela så mycket som möjligt - så det blev givetvis fem game igen. Elliot Morris-Devred blev mer och mer frustrerad - Albin gav sig nämligen inte. Först gamet blev 13-11 till Albin, därfter 5-11, följat av 11-8 och ledning Albin igen. Walesaren kvitterade genom att vinna fjärde - men vår Albin gav sig inte heller nu. Trots 1-6 underläge vände Albin och vann 11-8 i femte. BRA JOBBAT!

Den betydligt mer rutinerade Lowri Roberts blev alldeles för svår för Nanna Carleke. Nanna fick se sig besegrad med 3-0. Vi har två unga tjejer i laget som har potential - det blir viktigt framöver att de får mer matchträning.

En väldigt bra insats av U15 som i morgon kl 11 får möta Tjeckien om plats 7-8. 

 


Taktiksnack

Sverige - Wales 1-2
Albin Kaiding - Elliott Morris-Devred 13-11 5-11 11-8 4-11 11-8
Filip Hultman - George Thomas 8-11 11-9 11-4 11-8
Nanna Carleke - Lowri Roberts 1-11 2-11 1-11

Semifinalerna slutade enligt följande:

U15
England (1) - Spanien (14) 3-0
Frankrike (2) - Finland (5) 2-1
U17
England (1) - Finland (4) 3-0
Frankrike (2) - Tyskland (10) 3-0

 

 

Sverige Tjeckien

Det blev till slut en åttondeplats för de svenska U15 spelarna efter en hedersam förlust mot Tjeckien med 2-1. Alla spelarna både spelade och kämpade väl. En hoppingivande insats för framtiden.

Sista dagen på JEM u17/U15 spelar Sveriegs U15 mot Tjeckien. U17 spelade färdigt på lördagen. I dagens spelordning är det tjejernas tur att spela först, därefter 1:a killen och 2:a killen.

Hana Sisirak börjde mot Hana Matouskova och hade bra grepp i förta gamet, och det var ett mycket jämnt game. Men hon förlorade knappt 11-13. I andra hade tjeckiskan fått självförtroende och vann enkelt 2-11. I tredje kom Sisirak tillbaka och hyfsade till siffrorna.

Albin Kaiding är motorn i det svenska laget och vann igen, den här gången över David Zeman trea på Europarankingen!  En jämn femgamesmatch igen för Albin, givetvis. Albin spelar med bra tryck och med sina djupa och vida kross får han motståndarna långt ner i banan. De kommer inte åt. Han visar också att han kan variera spelet och dra ner på tempot då han blir trött.

Efter att förlotar första gamet enkelt 2-11 kom Filip tillbaka rejält och tog andra 11-3. Tjecken blev kanske för säker medan Filip spelade runt och med precisa slag lyckade få Vojtec att missa. I tredje game blev det betydligt jämnare där Tjecken vann till slut. I fjärde tog Vojtec ledningen och höll undan till vinst 11-4.

Sverige - Tjeckien 1-2
Albin Kaiding - David Zeman 5-11 11-8 11-6 5-11 11-7
Filip Hultman - Vojtech Ryba 2-11 11-3 8-11 4-11
Hana Sisirak - Hana Matouskova 11-13 2-11 8-11

 

Prisutdelning

 Här finns en länk till streaming av matchernaSvenska Landslaget i U17

Linnea Wallstén Intersquash Club

Linnea Grönlund-Bengtsson Malmö SRC

Pontus Rengbo Malmö SRC

Nils Lindgren Intersquash Club

Tor Christoffersen Malmö SRC


Svenska Landslaget i U15

Nanna Carleke Carlskrona SK

Hana Sisirak SK Norrköping

Albin Kaiding Skellefteå SK

Filip Hultman Skellefteå SK

Anton Larsson Malmö SRC


 Albin och Filip. Foto: Patrick Degerman

Här finns en länk till EM:s officiella hemsida samt till lottning och fortlöpande resultat

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK