Sverige försvarade sin seedning

I sista placeringsmatchen på EM så blev det förlust mot Luxumburg med 1-2 i matcher. Sverige slutade på 14:e plats och försvarar därmed sin seedning.

Sveriges U 15 och U 17 landslag!

 

Kian får en seg start på matchen men kämpar och sliter sig tillbaka och lyckas till slut vinna 3-1 efter minst två slängningar och många långa rallys.

Wille spelar runt Bollen mycket bra och springer och sliter även han men lyckas inte riktigt få med sig de avgörande bollarna och matchen slutar 0-3 efter mycket jämna gem.

Pirjo som har spelat varje match under hela EM:et får också en ganska seg start på matchen men lyckas kriga sig tillbaka i matchen genom ren vilja. Efter två gem så spelar hon upp sig rejält och vägrar ge sig. Tyvärr så får hon inte riktigt med sig de avgörande bollarna i det sista gemet och förlorar i tie-break.

England vann både U 15 och U 17 precis som vanligt! Sveriges U 15 får vara nöjda med sitt mästerskap dom har spelat jämt med dom flesta nationerna i Europa, Joel Viksten som varit landslagscoach har gjort ett bra jobb!. Även U 17 får vara nöjda, dom placerade sig bättre än sin seedning på 11:e plats. Nästa tävling för våra juniorer är Kanin Cup om 14 dagar

 

____________________________________________________________________________________________

Sveriges U 15 lag gjorde sin bästa spel-dag hitills under lördagens spel på EM. Sverige började mot Ukraina som har ett bra lag! William Hultman var nära att kämpa ner Ukrainas etta men förlorade matchen med 1-3 i game. Pirjo Eserstam spelade sin bästa match hitills då hon vann mot Milena Velyscko med 3-2 efter ett  riktigt drama. Kian kämpade och gav allt i den avgörande matchen men förlorade med 0-3 efter tre jämna game, bägge spelarana kunde knappt stå upp efter matchen. Det var nära vinst men det blev förlust med 1-2 i matcher!

Spännande för dom svenska spelarna när Pirjo spelar...

 

Sverige spelade sen på eftermiddagen mot Finland och vann enkelt med 3-0 och blev därmed bäst i Norden. William Hultman vann med 3-1 i game, och Pirjo fortsatte sitt segertåg och vann med klara 3-0. Valter Lindberg på andrasingeln spelade sin bästa squash och gav inte motståndaren många chanser och vann enkelt utan gameförlust. 

 

Finnkamp

 

Sverige försvarar därmed sin seedning och har chansen att bli bättre än sin seedning om dom slår Luxemburg i sista avslutande matchen i morgon.

__________________________________________________________________________________________

Sverige hade en tuff dag under EM.s andra dag i Eindhoven. Sverige började mot Tyskland det blev en mycket jämn match! Pirjo började men förlorade mot den tyska tjejen med  0-3 i game. William hade sen en spännande femgamare mot Tysklands etta, William hämtatde upp ett underläge till 2-2 i game men förlorade avgörande gamet med 7-11. Även Valter hade en jämn match mot Tysklands tvåa men förlorade med 1-3 i game efter mycket bra spel.

Sverige var nu tvingade att vinna den sista gruppspelsmatchen mot Grekland för att kunna spela vidare om platserna 9-16. Pirjo börkjade och spelade ut hela registret och vann mot Greklands tjej med klara 3-0. William fick det svårt mot Greklands-ettan och förlorade med 0-3 i game. Kian Englund Jonsson hade ett tungt ansvar på sina axlar men han gjorde processen kort med Greklands tvåa och vann enkelt med 3-0 i game och därmed spelar Sverige vidare i morgon om platserna 9-16. 

Sverige vann mot Grekland

 

___________________________________________________________________________________________

Idag debuterade det svenska U 15 Landslaget på EM i Eindhoven. Det blev dock två förluster mot två högre seedade länder först mot Irland med 0-3 i matcher William Hultman spelade etta och förlorade med 0-3 i game efter bra spel mot tufft motstånd sen Kian Englund Jonsson som också han förlorade med 0-3 men även han pressade sin motståndare. Pirjo Eserstam spelade respektlöst mot Irlands tjej men förlorade en jämn match med 1-3. i game.

 

 
 
På eftermiddgen spelade Sverige mot värdnationen Holland som har ett mycket bra lag som har kapacitet och komma långt i turneringen. William vilade och Kian klev upp på förstasingeln han gjorde en kanonmatch mot Hollands etta och var mycket nära gamevinst men det blev förlust med 0-3. Unga Valter Lindberg som har två år kvar i U 15 gjorde debut på andrasingeln. Valter spelade bra men hollands tvåa var för stark och det blev till slut 0-3 i game. Pirjo mötte en mycket bra tjej från Holland som är en av Europas bästa U 15 tjejer, det blev förlust även för Pirjo med 0-3 i game.
 
I morgon vöntar Tyskland klockan 12.00 och sen Grekland på eftermiddagen. Det är två ytterst viktiga matcher då det gäller att komma topp 4 i gruppen för att kunna spela vidare om platserna 9 till 16. 
 
Vi följde matcherna på streaming från hallen i Skellefteå.
 
 
 

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK