Slutspels klart för Herrarna och Damerna, och juniorerna spelade mycket bra i Norge och Finland

Herrarna och Damerna är slutspelsklara i Elitserien. Herrarna säkrade sin plats under Lördagen då dom spelade 2-2 mot Teknova och vann mot seriesegrarna Team Göteborg med 3-1. Skellefteå fick spela utan sin etta Miko Äijänen som blev sjuk och inte kunde spela. Emil Lundström fick därför hoppa in med mycket kort varsel.
 

Zeeshan var nära att vinna mot Henrik Mustonen. 

 

Emil gjorde det bra och spelade upp sig match efter match, han var ytterst nära att besegra Roslagens Victor Stenström i den sista matchen men det blev förlust med 2-3 i game.

Erik Jakobsson gjorde det bra och vann alla matcher, Den bästa matchen var mot Göteborgs Filip Hultman det blev en rysare då Erik vände ett 0-2 underläge till seger med 3-2 mycket starkt jobbat av Erik att besegra den förre skellefteå-spelaren.

Michael Babra hade en tuff fem-gamare mot legenden Fredrik Jonsson men lyckades till slut vinna med 3-2 i den första matchen mot Teknova. Michael gjorde sen en riktigt bra insats då han vann över Team Göteborgs Viktor Högberg med 3-1. I den sista matchen mot Roslagens Calle Löfvenborg blev det förlust med 0-3 i game.

Zeeshan Khan hade det tufft då han fick kliva upp på första singeln. Men Zeeshan var nära att besegra den förre världsspelaren Henrik Mustonen då han spelade drömsquash han hade 2-1 i game men förlorade till slut med 2-3 i game. Zeeshan vann sen mot Team Göteborgs Adrian Osterby med 3-2 i game. I den sista matchen blev det förlust mot Olli Touminen med 0-3.

Resultat

Skellefteå - Teknova 2-2
Skellefteå - Team Göteborg 3-1
Skellefteå - Roslagen SRC 1-3

Skellefteå blev nu fyra i grundserien nu väntar slutspel 17-18/ 5 det är inte bestämt var än men vi ska försöka var väl förberedda inför slutspelet allt kan då hända om alla får vara friska fräscha. Ettan i grundserien får välja vem dom ska möta i semifinal.

Länk till lottning resultat.

Länk till spelarstatestik

 


Damerna gjorde en helgjuten insats den sista seriehelgen. Dom vann alla matcher och avancerade rejält i tabellen. Det räckte inte riktigt ända fram till slutseger men en klar andraplats blev det. Team Göteborg var tvingade att vinna mot Roslagen i den sista matchen för att säkra seriesegern, dom lyckades med detta och vann med 4-0. Team Göteborg vann serien med två poäng före Skellefteå.

 

Riina Koskinen hade inga problem med att vinna alla sina matcher med 3-0 i game.

Anna Kaiding tappade endast två game på hela helgen det blev fyra raka segrar för Anna. Nu väntar slutspel för damlaget. Göteborg som vann serien får välja motståndare. Det kommer att bli intressant och se vem dom väljer. Skellefteå har ett starkt lag med Riina Koskinen som etta och Anna som tvåa . Vi har även unga talangfulla Pirjo Eserstam med i laget.

Länk till lottning resultat

Länk till spelarstatestik

 

Oulu Junior Open

William Hultman, Valter Lindberg och Gustav Lindberg var i Uleåborg och tävlade. Både Valter och William var med i Elitklassen. William gjorde det riktigt bra han förlorade endast mot den betydligt äldre och rutinerade finska landslagsspelaren Oskari Laitinen men William spelade jämt och visade upp ett stort spel. Han fick sen spela bronsmatch mot klubbkompisen Valter Lindberg som han vann med 3-0 i game. Valter gjorde också en toppinsats då han besegrade den betydligt äldre Jasper Likkanen med 3-2 i game.

Unga Gustav Lindberg var nära bronsmedalj i B -klassen. Men det blev till slut en fjärde plats för unga och mycket lovande Gustav Lindberg. Skellefteås lag William Hultman, Valter Lindberg, Gustav Lindberg vann sedan lagtävlingen överlägeet.

Länk till lottning resultat Oulu Junior Open

 

Norwegian Junior Open

Kian Englund/Jonsson och Linus Remahl var i Oslo, Lysaker och spelade en ESF tävling Norwegian Junior Open. Kian spelade i U 15 klassen och spelade otroligt bra han förlorade endast en match på hela tävlingen och det var mot Danmarks-ettan. Det blev brons för Kian, han har gjort enorma framsteg denna säsong!

Linus Remahl som efter förra helgens fina spel visade att det inte var en tillfällighet han avancerade till finalpoolen efter en rad fina segrar. I finalpoolen blev det dock förluster för Linus, men han spelade jämt med sina final-motståndare och även Linus har tagit ett rejält kliv framåt denna säsong.

Länk till lottning resultat Norwegian Junior Open

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK