Slutspelet är inställt i Maj!

Info från Svenska squashförbundets tävlingskommitte!
 
Inget slutspel för Skellefteås Elitserielag denna säsong!
 
Tävlingskommittén har fattat ett oundvikligt men förståeligt beslut om att ställa in Serie Cupspelet 2021 för alla kategorier som skulle ha ägt rum i slutet på maj.
 
Därför lägger vi nu allt fokus och satsar på en ny start av säsong 2021/22. Vi är i full färd att planera seriehelgerna för säsong 21/22, vilket vi gör i samförstånd med våra grannländer då många elitklubbar har internationella spelare från våra grannländer. Tanken är att sätta i gång seriespelen redan i september månad.

En inbjudan till kommande seriespel kommer att skickas ut till samtliga klubbar inom snar framtid.

Följande helger är avsatta för seriespel 10-12 september, 8-10 oktober, 12-14 november, 10-12 december, 21-23 januari, 18-20 februari, 18-20 mars samt slutspel och kvalspel 20-22 maj.

 

Med anledning av att Europa mästerskapen och alla ESF sanktionerade tävlingar har ställts in, hoppas vi i TK att landslagsträningarna både för juniorer och seniorer får möjlighet att komma igång i sommar. Vi anser också att det är viktigt att komma i gång och engagera våra juniorer genom att organisera olika former av Corona säkrade träningsläger under sommarlovet, vilket det kommer att finnas ekonomiskt stöd att söka för hos Förbundet.

I dagsläget ligger JSM 2021 helgslutet 18-20 juni i Västerås. Vi håller oss uppdaterade och följer noggrant nyheterna angående restriktionerna från RF och FHM. Därför avvaktar vi för tillfället information om JSM 2021 kan genomföras på planerad tid eller behövs flyttas.

Veteran SM 2021 flyttas till höstterminen, mer information kommer senare.

Det är avgörande att följa RF och FHM rådande rekommendationer, men vi är hoppfulla att tävlingarna kan återupptas till sommaren. Squashförbundet kommer stödja tävlingsstarten genom att ta bort sanktionsavgifterna för tävlingsarrangörerna till att börja med. Vi hoppas att någon klubb nappar på att genomföra en elittävling i begränsadform gärna i anslutning till kommande landslagsträningar. När RF och FHM väl ger klartecken, hoppas TK att fler klubbar vill arrangera tävlingar för alla kategorier från juniorer till seniorer.

Men med det sagt är det ändå dags att börja planera och anmäla intresse för att arrangera JGP och Senior-tävlingar kommande säsong.

Vi ser fram emot att skapa en väl fungerade tävlingssäsong tillsammans med klubbar och spelare. Era synpunkter är betydelsefulla

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK