Skellefteås lag 1 vann sina matcher men Skellefteå 2 förlorade!

Seriespelet har dragit igång i Norra Sverige. Iksu squash i Umeå arrangerade den första seriespelshelgen. Uleåborg, Luleå 1, Skellefteå 1, Skellefteå 2, Sundsvall 1 och Iksu 2 spelar i serien. Det var längesen det spelades seriespel i Norra Sverige visserligen har Iksu och Sundsvall spelat i serien men då fått möta lag från mellersta Sverige.


Alla spelare samlade i Umeå

Speciellt roligt är det att Luleå har startat en ny squashklubb . Det berikar den norrlänska squashen. Sen att Uleåborg från Finland är med är ju också riktigt roligt. Oulu har ett ungt lag med några riktigt lovande juniorer!


Väntan på spel

Iksu som var arrangör skötte det med bravur. och bjöd alla spelare och medföljande ledare på tilltugg med dryck. Här finns en länk till resultat.

Skellefteå 1 mötte Sundsvall i den första matchen. Filip Hultman som spelade trea i laget hade inga problem att manövrera ut Sundsvalls trea med 3-0. Betydligt tuffare fick Albin Kaiding på andrasingeln då han förlorade mot den rutinerade Bjarne Ahlstrand med 2-3 i game, Albin hade 9-3 i avgörande men förlorade till slut med 9-11. Rehan Javed Hade inga problem med Sundsvalls etta Mikael Ledström utan vann hur enkelt som helst med 3-0 i game.

I den andra matchen mötte Skellefteå 1 Oulu. Filip började och vann tämligen enkelt mot den lovande finlänska junioren Nutti Roukangas med 3-0, Filip har gått framåt enormt sista tiden och ser mycket bolllsäker ut. Albin som haft det tungt en tid och inte fått spelet att stämma fick åter igen en tuff match mot Oulus tvåa. Albin lyckades dock kämpa hem matchen med 3-2 utan att spelet stämde, men det var starkt gjort att vinna! Rehan gick sedan in och vann enkelt igen mot Oulus etta med 3-0, det är verkligen skönt med sån stark etta i laget som alltid levererar.


Skellefteås första och andra lag

Skellefteås andralag fick en tung start och förlorade alla sina matcher. Filip Mikaelsson som spelade på tredjesingeln förlorade först mot Oulus trea med 0-3, Filip som spelat bra den sista tiden fick inte spelet att stämma, kanske var det premiärnerverna som spökade för i den andra matchen mot Luleås trea så spelade han mycket bättre och var nära att vinna han förlorade dock med 2-3 i game. Edvard Schönfeldt som spelade på andrasingeln förlorade också han sina matcher, Edvard förlorar sällan på kondition då han är mycket vältränad det han behöver förbättra är sin precision men det kommer....Emil Lundström som spelar etta spelar på en tuff position i laget, och förlorade båda sina matcher med 0-3 men Emil är på G och han kommer säkert i framtiden att störa sina betydligt äldre och rutinerade motståndare.

Nästa seriehelg är första helgen i december i Sundsvall.

Kommentarer :

  1. Författare jonas

    Kul att vi är igång med seriespel, jag är stolt över Er grabbar! Kanske var det den mentala biten som det saknade coachning.... Synd att jag inte kunde vara närvarande...;-)

Lägg till en kommentar : OK