Silver och Brons i slutspelet !

Det blev till slut ett silver för Skellefteås damer och ett brons för killarna i slutspelet på Roslagshallen i Stockholm!
 
 
Skellefteås Damer som var regerade svenska mästare fick välja motståndare i semifinalen, dom valde att möta Team Göteborg på Fredag kväll 20.00. Semifinalen avgjorde Anna Kaiding och Pirjo Eserstam redan efter två matcher då dom besegrade Team Göteborgs tjejer med 3-0 i game, Riina Koskinen behövde aldrig spela då matchen redan var avgjord efter två spelade matcher.
 
  
Det blev Intersquash som finalmotståndare. Anna Kaiding började mot Natahlie Malmström. Natahlie spelade riktigt bra och Anna kom aldrig in i spelet det blev förlust i första matchen med 0-3 i game. Nu var Pirjo Eserstam tvingad att vinna sin match mot Sara Månberg för att matchen skulle leva vidare. Pirjo förlorade dom två första gamen men i det tredje fick Pirjo igång spelet och reducerade till 1-2 i game. Det fjärde gamet var jämt men Sara kunde till slut vinna matchen och guldet till ett jublande Intersquash.
 
Säsongen är nu slut och vi får vara nöjda med ett silver! Isabella Wreber är även hon delaktig i silvermedaljen hon var reserv på hemmaplan under slutspelet, men hon har spelat fyra elitseriematcher under säsongen.Vi blickar nu framåt till nästa säsong!
   

 
 
Skellefteå Squashklubbs herrar mötte Stockholm SK i semifinalen. I den andra semifinalen ställdes Intersquash Club mot Team Göteborg.
 
 
Skellefteå mönstrade Miko Äijänen som etta i laget, Zeeshan Khan spelade på andrasingeln och Erik Jakobsson var trea i laget. Som fyra spelade talangfulla junioren Valter Lindberg. 
 
Valter Lindberg började mot f.d toppspelaren Michael Babra. Valter gjorde  en riktigt bra match och plockade många viktiga poäng det blev dock förlust med 0-3 i game. Erik Jakobsson gjorde en stark prestation och vann mot Jon Svensson med 3-1 i game. Skellefteås Miko Äijänen utökade ledningen till 2-1 i matcher då han vann mot Stockholms etta Olli Touminen med 3-0 i game efter väldigt imponerande spel. Nu var det upp till Skellefteås tvåa Zeeshan Khan att vinna ett eller två game mot Christian Drakenberg för att vi skulle kunna vinna matchen. Zeeshan förlorade dom två första gamen men i det tredje var det nära men Christian lyckades vinna med 12-10 efter en dramatisk avslutning.
 
Det blev Team Göteborg Skellefteå ställdes mot i bronsmatchen .Valter började respektlöst mot John Henrys och vann första gamet med 11-9 ett game som sen visade sig vara avgörande. Valter förlorade sen matchen med 1-3 i game. Erik Jakobsson vann mot Neo Friberg med 3-1 i game. Miko Äijänen visade klass då han besegrade Team Göteborgs etta Viktor Högberg med 3-0 i game. Zeeshan var nu åter tvingad att vinna ett game mot Team Göteborgs tvåa Elias Samuelsson. Han förlorade första gamet men i det andra vände han underläge 6-10 till game vinst 12-10 och matchen var över och bronset säkrat.
    
Intersquash vann sen finalen mot Stockholm med 2-2 i matcher men bättre gameskillnad. Förre skellefteåspelaren Filip Hultman avgjorde matchen mot Christian Drakenberg.
 
  
  
Skellefteås herrar är med och fightas om ädla medaljer men räckte inte riktigt till i år. Kian Englund Jonsson , Hugo Flodin och William Hultman var reserver på hemmaplan under slutspelet men alla är delaktiga i bronset då dom spelat elitseriematcher under säsongen. Nu väntar en ny säsong med ett förhoppningsvist nytt serieupplägg.
 
Artikel i Norran 2023-06-01

Kommentarer :

  1. Författare Kroll

    Grym streaming från klubbar söder om Bure som vanligt. Skönt att saker är sig likt.

Lägg till en kommentar : OK