Regionalt läger i Skellefteå!

I helgen var det regionalt läger i Skellefteå! Tio juniorer från Skellefteå squashklubb drillades hårt av Aryan Ahmed och Rehan Javed.
 
 

Läger 4 i Skellefteå 
 
 
Det är svenska squashförbundet som har startat ett projekt Squash4future läs mer om projektet nedan.

 

Förbundet är idag indelat i fyra distriktsförbund; Syd, Väst, Öst och Nord. En stor skillnad från idag är att varje distrikt ska ha en regionstränare, medan de två förbundskaptenerna kvarstår.

Regionstränarnas uppgift är att sex gånger per säsong hålla i 1-dagsläger, där de 16 bästa spelarna i u15 och u17 i respektive distrikt deltar. Två av regionstränarna ska även hålla i två nationella helgläger per säsong.

Vid internationella mästerskap eller andra sammanhang där de svenska juniorlandslagen är representerade utses ledarna för varje enskilt evenemang bland regionstränarna.

Förbundskaptenerna, som är ansvariga för seniorlandslagen, ska 6 gånger per säsong hålla i nationella träningsläger för aktuella övergångs- och seniorspelare. För att bekosta lägerna ska deltagarna betala en avgift om 250 eller 500 kr för regionala respektive nationella träningsläger.

 

Karta Squash4Future

 

"Detta är starten på en ny era i Svensk Squashs spelarutveckling. Det är en plan som är konstruerad för att leda till långsiktig framgång, men tid krävs för att kunna se konsekvenserna fullt ut. Det krävs att synen på relationen mellan spelare, tränare och förbundet ändras. Det blir ingen en enkel uppgift - få mål värda att uppnå är det - och planen kommer att stöta på många hinder på vägen. Men förändringen är värd att genomföra om det ger en squashnation med ett framgångsrikt förflutet en chans att återta sin plats i toppen av squashvärlden" - John Milton

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK