Pioneer Junior Open är klart!

Skellefteå squashklubbs duktiga juniorer har varit på Pioneer Junior Open i Köln. Turneringen är en av världens största ungdomsturneringar i Squash. Dom allra bästa juniorerna från hela världen har deltagit.

Sista middagen tillsammans i Dusseldorf

Från Skellefteå squashklubb representerade sju juniorer. För att spela om högre placeringar måste man vinna i första omgången och det är inte helt enkelt då motståndet är det allra bästa. Dessutom krävs det lite tur i lottningen. Anna Kaiding var den enda spelaren från Skellefteå som var seedad hon var seedad 9-16 i klassen Fu 15.

Det blev också så att Anna lyckades vinna första omgången och spela om högre placeringar hon slutade till slut på en 16:e plats efter mycket bra spel speciellt i den sista placeringsmatchen där hon pressade en duktig tjeckisk tjej, där visade Anna upp ett spel som bådar mycket gott inför framtiden.

Fanny Åström spelade också i klassen Fu 15 hon hade lite otur i lottningen och stötte på några riktigt duktiga tjejer men Fanny visade upp ett bra spel och med lite flyt lottningen så hade hon säkert vunnit några matcher.

Filip Hultman i PU 19 hade även han lite oflyt i lottningen då han stötte på en seedad engelsman Robbie Keef! Men Filip visade ingen respekt och pressade engelsmannen hårt det blev dock förlust med 0-3 i game. I placeringsspelet vann han sedan fyra matcher och förlorade endast en match det bådar gott inför VM i slutet på Juli då Filip säkert är ännu starkare. Filip har ju varit helt borta från squashen i sju månader på grund av skada.

Även Emil Lundström, Edvard Schönfeldt och Simon Grenholm spelade i den tuffa U 19 klassen. Emil lyckades bäst av trion då han vann tre matcher av sex mycket starkt gjort av Emil som har en hög lägstanivå. Simon och Edvard gjorde sin första utomlandstävling och gjorde definitivt inte bort sig. Det blev dock förluster för bägge killarna motståndet är hårt och med lite flyt i lottningen hade det säkert blivit någon vinst.

Christoffer Segerstedt spelade i PU 17 klassen. Christoffer har sett mycket bra ut på träning inför turneringen. Men i dom första tre matchera i turneringen blev det tre raka förluster med 0-3 sen lossnade det rejält och han spelade upp sig rejält och vann dom sista två placeringsmatcherna med 3-0.

Nu väntar uppbyggnadsträning inför den stundande squashsäsongen dock inte för Filip Hultman som är uttagen till Junior-VM i Holland i slutet på Juli.