Nick Matthew vann Case Swedish Open Anna tvåa i Case Cup


Case Swedish Open är Europas delat näst största squashtävling efter British Open. En officiell proffsrankingtävling med över en halv miljon kronor i prispengar och i årets startfält fanns bl a 10 av världens 20 bästa herrspelare.
 
Toppseedade var Gregory Gaultier, världstvåa från Frankrike och Nick Matthew, världstrea från England. Dessa två spelare har dominerat tävlingen de senaste sex åren och där Nick Matthew har vunnit fyra titlar och Gregory Gaultier två titlar.

Det blev till slut enligt seedningen en drömfinal mellan Gregory Gaultier och Nick Matthew. Finalen blev välspelad med många bra rallyn men Nick vann de viktiga poängen och kunde spela hem finalen med 3-0.
 
 
Skellefteå squashklubb hade flera deltagare med i dom olika klasserna. Det blev ingen upprepning av klubbens fina medaljskörd från förra året då Rehan vann Guld i herrar B och Emil guld i herrar D.

Facit i år blev ett silver och fyra brons! Anna Kaiding spelade final i flickor U 15 mot Enskedes Sara Månberg. Det blev en riktigt bra final med många välspelade dueller där Sara var den starkare och kunde spela hem matchen med 3-0. Anna stod dock emot bra och visade att hon inte är långt efter.  Bägge tjejerna har gjort stora framsteg på sista tiden och det bådar gott inför framtida landslagsuppdrag!

Albin Kaiding och Emil Lundström avancerade bägge till semifinal i Pu 19. Semifinalena spelades på glasbanan inför en stor publik. Både Albin och Emil gjorde det bra men förlorade sina matcher och hamnade till slut på en delad tredjeplats.

Christoffer Segerstedt har gjort det riktigt bra i helgen. Han har spelat sju tuffa matcher denna helg då han har dubblerat och spelat i både herrar C och Pu 17. I den stora C-klassen gick Christoffer till semifinal. Han förlorade dock med 2-3 i game och slutade på en fin tredjeplats efter en rad fina match-prestationer. Det blev även en tredjeplats i Pu 17. Han förlorade mot Stockholms Filip Kruger i semin med 1-3 i game.

Klubbens tränare genomgick en mycket givande domar och matchanalys utbildning under helgen. Den mycket erkände internationella domaren Roy Gingell höll i trådarna!

Gregory Gaultier mot Nick Matthew i finalen i Case Swedish Open. Foto: Patrick Degerman, alla bilder
Anna Kaiding blev bästa placerade skellefteåspelaren och knep silver i klassen FU15.
Albin Kaiding mötte John Henryz i semifinalen i PU19.
Damfinal mellan danska Line Hansen och svenska mästarinnan Anna-Carin Forstadius.
Tuva Holmberg i match mot Malin Frank.
Här är en länk till Lottning och Resultat 

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK