Mycket lyckat JGP i Skellefteå

Det blev en riktigt bra och lyckad JGP tävling i Skellefteå i helgen. 58 juniorer var anmälda i fem klasser. Det var juniorer från Göteborg i söder till Uleåborg i norr anmälda till tävlingen.

I den högsta klassen Elit var det åtta spelare med varav sex kom från Skellefteå Squash-klubb. Det blev helt enligt seedningen. Filip Hultman som var seedad etta vann turneringen utan game-förlust. Han håller en mycket hög klass, i finalen besegrade han Nutti Rougankas från Uleåborg med 3-0. På tredje plats kom Albin Kaiding Skellefteå, han vann en tuff brons-match mot den unge och mycket lovande junioren Fritiof Jacobsson från Team Göteborg med 3-1 i game.

I A- klassen avancerade Elias Samuelsson Team Göteborg, Oliver Vasilis Intersquash och Jacob Wreber Sundsvall till finalspelet. Elias kunde vinna den tuffa och jämna klassen efter två segrar mot Oliver och Jacob. Jacob Wreber vann silver efter en tuff batalj mot Oliver Vasilis med 3-2 i game.

B-klassen blev en finsk svensk uppgörelse.Jasper Liikanen Oulu SC vann finalen över Neo Friberg från Team Göteborg med 3-2 i game. På tredje plats kom Valteri Laitinen Oulu SC, han vann bronsmatchen mot Johannes Hilli Oulu med 3-2 i game.

Theo Stenlund Skellefteå Sk vann C-klassen på ett övertygande sätt. Han vann mot Kian Englund Skellefteå Sk och Vilma Liikanen Oulu Sc i finalspelet, bägge matcherna slutade 3-0 till Theo. Vilma kom på silverplats efter att ha vunnit mot Kian med 3-1 i game.

I den lägsta klassen med bara unga lovande juniorer segrade Linus Remahl Skellefteå Sk. I finalspelet besegrade han först Valter Lindberg Skellefteå Sk med 3-2 i game, och sedan Mea Åkerström med 3-1 i game. Valter Lindberg kom på silverplats efter vinst mot Mea med 3-1 i game.

Det prestigefulla priset "FairPlay" delades mellan Wilma Liikanen Oulu Sc och Mette Eserstam Skellefteå Sk.

Svenska Squashförbundet delade ut pris till dom två bäst placerade svenska spelarna i hela tävlingen på pojk och tjejsidan. Filip Hultman SkeSK och Albin Kaiding SkeSk vann 1000 kr respektive 500 kr. På tjejsidan vann Anna Kaiding SkeSK 1000 kr och Nova Friberg andrapriset på 500 kr.

Under lördagskvällen hanns ett mycket lyckat besök med på äventyrsanläggningen Bodaborg. En trevlig tävlingshelg är till ända. Nästa nationella tävling blir Junior-SM i Göteborg i början på Januari.