Lukas Hultman vann Oulu Junior Open

Skellefteå Squashklubb har varit i Uleåborg i helgen. Klubben åkte upp med 23 juniorer och dom har spelat mycket squash i helgen! Dom flesta spelarna har spelat åtta matcher under helgen och det känns garanterat i benen!

Trötta killar efter en mycket tuff dag med sen middag 23.00 Lördag kväll

Lukas Hultman vann A-klassen i Uleåborg. Lukas gick obesegrad genom turneringen och vann fyra hårda matcher, i finalen besegrade han Teemu Mankinen från Finland med 3-1 i game. Hans äldre broder Filip Hultman gjorde det också bra då han avancerade till final i Elitklassen, där förlorade han dock mot  Ali Javed  från Pakistan, Filip var dock inte långt ifrån segern men förlorade med 1-3 i game.

William Forsell gjorde det också bra då han vann brons i B-klassen. Han vann bronsfighten mot Saana Valasma från Uleåborg med 3-1. William har gjort en riktigt bra turnering och vunnit flera tuffa matcher.

Anna Kaiding vann priset bästa tjej i U13 klassen och Filip Hultman vann priset bästa kille i U 17 klassen.

I lagtävlingen som spelades under Söndagen så segrade det Svenska laget Court Cleaners  i U-19 tävlingen. Dom gick obesegrade genom lagtävlingen. I finalen besegrade dom det finska laget ESRCn karvaiset konnat från Helsingfors med klara 3-0 i matcher. I det svenska laget spelade Filip Hultman 1:a Albin Kaiding 2:a och Emil Lundström trea. Filip tog revanch på Ali Javed i lagfinalen han vann med 2 -1 i game, Albin besegrade den finske tvåan Mika Laakkonen med 2-0 och Emil vann mot Cecilia Lilja med 2-0 i game.

I U13 tävlingen kom det svenska laget Squashfisarna med Oliver Vasilis, William Forsell och Melvin Åkerström på andra plats dom förlorade en mycket spännande och välspelad final mot Beauty and the beats från Helsingfors. Det blév till slut 2-1 i matcher till det finska laget. Oliver vann sin match på förstasingelen men både William och Melvin förlorade sina matcher.

I U11 tävlingen kom det mycket lovande laget Squashnördarna tvåa. Med William Hultman som etta, Tuva Holmberg som tvåa och Nea Ollikainen som trea. Laget förlorade en tuff match mot det finska laget Puupäät med 1-2.

Arrangörena hade utlyst en namnävling för bästa lagnamn, det priset vanns av det svenska laget Happy Feeets med Viktor Degerman, Anna Kaiding och Fanny Åström.

Trevlig helg i Uleåborg har det varit med en välarrangerad tävling av våra finska vänner. Vi kommer tillbaka. Nu väntar lag EM i Prag nästa vecka. Skellefteå Squashklubb har tre spelare med i landslagen, Anna Kaiding och Christoffer Segerstedt spelar i U 15 landslaget och Filip Hultman i U 17 landslaget.