Junior-SM i Skellefteå blev en stor sportslig och arrangörsmässig framgång!

Efter flera månader av planering och arbete har Skellefteå squashklubb genomfört och avslutat Junior- SM i Squash 2014 i Skellefteå. Det känns som att det blev en lyckad tillställning.


Alla medaljörer 2014 Foto Patrick Degerman

Allting har klaffat perfekt trots att vi bara har tillgång till tre squashbanor har vi genomfört 165 matcher utan några större förseningar. Vi har jobbat hårt med den tekniska biten bland annat genom att streama alla matcher från alla banor direkt på nätet , vad vi har förstått så har det varit mycket uppskattat då besöks-statistiken visar att många har tittat. Dessutom så har vi skaffat surfplattor som domarna har använt sig av resultatet har sedan kontinuerligt visats på tvskärmar i hallen. Martin Åkerström har verkligen gjort ett kanonjobb med tekniken.

Vi har totalt haft ca 25 funktionärer och ledare i gång med tävlingsledning, transporter ,mat, domarvärdar, städning, bankettarrangemang dom har verkligen gjort ett jättejobb. Badtunnan på parkeringen var uppskattad av både spelare och ledare.

Nu till det sportsliga, Skellefteå squashklubb har nog aldrig haft en sådan framgång vi vann fem guld ett silver och fyra brons ett helt otroligt resultat!

I den yngsta pojkklassen Pu 11 Vann den talangfulle William Hultman guld han vann finalen mot otto Månberg från Enskede med 3-0, dessutom tog Kian Englund/Jonsson brons i klassen. I den yngsta flickklassen Fu 11 vann Tuva Holmberg guld efter ett övertygande spel i finalen mot Malmös Alexandra Blomqvist matchen slutade 3-0 till Tuva.

I flickor under 13 så vann Anna Kaiding sitt första SM-guld då hon finalslog Lovisa Ronge från Göteborg med 3-0. Det var en härlig revansch från förra årets finalförlust i Enskede. Bronspengen vann Klara Ek efter bra spel.

I klassen PU 15 lyckades både Christoffer Segerstedt och Lukas Hultman avancera till final. Lukas gjorde en riktig bragdmatch då han slog Malmös Niels Larsen i semi med 3-2. Finalen blev sedan en sevärd match med härliga slagdueller, till slut kunde Christoffer slå in matchbollen och därmed säkra sitt första Sm-guld, matchen slutade 3-1.

Albin Kaiding och Filip Hultman var finalseedade i Pu 17. Filip avancerade ganska enkelt till final, för Albin blev det tuffare han förlorade sin semi mot Nick Errington från Stockholm/Intersquash med 0-3. Finalen blev en tuff batalj där Nick pressade Filip rejält men Filip kunde hålla huvudet kallt och vinna dom viktiga poängen. Till slut kunde Filip vinna matchen med 3-0. Albin spelade sedan bronsmatch mot Edvard Schönfeldt också från Skellefteå, Albin vann bronsfighten med 3-1 i game. Tilläggas kan att 7 av dom 10 bästa i U17-klassen kommer från Skellefteå!

PU 19 vinnare blev Pontus Rengbo från Malmö SRC han final slog Joel Viksten från Växjö med 3-1. I den äldsta tjejklassen Fu 19 vann Linnea Vallsten från Intersquash, tvåa blev Linnea Grönlund/Bengtsson från Malmö SRC.

Här finns en länk till ett reportage på Västerbottensnytt

Här är en länk till Norrans reportage på webben

Länk till resultat

 


 

Avslutningsvis vill vi tacka våra sponsorer Intersport, Telia, Stjärna Fyrkant , Sf Bio, Boliden, Norran, Sportcity och Skellefteå Kommun för ett gott samarbete. Nu väntar välbehövlig vila för funktionärer och spelare, i mitten av nästa vecka drar Senior-SM i Umeå i gång!

Kommentarer :

  1. Författare Tom

    Och inte att förglömma Betab för dom snygga hållarna till handdatorerna.......

  2. Författare Tom

    Och inte att förglömma Betab för dom snygga hållarna till handdatorerna.......

Lägg till en kommentar : OK