Hårt motstånd på Nordic!

Det blev tufft för Skellefteå squashklubbs juniorer på Nordic Junior Open i Malmö. Vi ligger lite efter dom bästa juniorerna i Europa och det blir till att fundera ut hur vi ska närma oss Europa-eliten.

Filip Hultman gjorde en bra match i första omgången mot den 3-4 seedade schweizaren Dimitri Steinman men det blev ändå förlust med 1-3 i gam. Dom efterföljande placeringsmatcherna blev lite avslagna för Filip och det blev till slut två förluster och fyra segrar,

Christoffer Segerstedt vann i första omgången i Pu 17 mot Jesper Phillips Norge 3-1 i game, men sen blev det förlust i andra omgången mot Scott Gillanders från Scottland med 0-3. I den sista placeringsmatchen mot Peter Devald seedad 5-8 från Ungern gjorde Christoffer en bragdartad match och vann med 3-2 i game kanske den bästa match i hans karriär. Han slutade på 13:e plats i den tuffa U 17 klassen.

Anna Kaiding i flickor U 15 förlorade i första omgången mot Selena Georgieva från Bulgarien med 0-3 i game sen gjorde Anna en riktigt bra turnering och vann tre matcher i platen där hon avancerade till Plate-final! I plate-finalen fick hon möta en riktigt bra tjej från Ungern Vanda Laskai det blev en 0-3 förlust men det var inte helt ojämt och hon var på väg in i matchen i tredje game men orkade inte riktigt!

Albin Kaiding Emil Lundström och Simon Grenholm hade lite otur i lottningen i Pu 19 och åkte alla tre på förluster i första omgången i kvalet. Dom fick sen efter några WO matcher möta varann i ett poolspel där Albin till slut vann poolen.

Det stora glädjeämnet under helgen var Skellefteå Squashklubbs nyligen listade spelare Miko Äijänen som vann Pu 19 finalen med 3-1 över ungraren Balazs Farkas efter ett mycket moget och bra spel genom hela turneringen.

Här finns en länk till resultat Nordic Junior Open 2015


Prisutdelning Nordic Junior Open 2015

Anna och Merzedesz

Miko Äijänen segrare Nordic Junior Open Pu 19 2015

Hela SkellefteågängetKommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK