Hårt motstånd på Nordic!

Det blev tufft för Skellefteå squashklubbs juniorer på Nordic Junior Open i Malmö. Vi ligger lite efter dom bästa juniorerna i Europa och det blir till att fundera ut hur vi ska närma oss Europa-eliten.

Filip Hultman gjorde en bra match i första omgången mot den 3-4 seedade schweizaren Dimitri Steinman men det blev ändå förlust med 1-3 i gam. Dom efterföljande placeringsmatcherna blev lite avslagna för Filip och det blev till slut två förluster och fyra segrar,

Christoffer Segerstedt vann i första omgången i Pu 17 mot Jesper Phillips Norge 3-1 i game, men sen blev det förlust i andra omgången mot Scott Gillanders från Scottland med 0-3. I den sista placeringsmatchen mot Peter Devald seedad 5-8 från Ungern gjorde Christoffer en bragdartad match och vann med 3-2 i game kanske den bästa match i hans karriär. Han slutade på 13:e plats i den tuffa U 17 klassen.

Anna Kaiding i flickor U 15 förlorade i första omgången mot Selena Georgieva från Bulgarien med 0-3 i game sen gjorde Anna en riktigt bra turnering och vann tre matcher i platen där hon avancerade till Plate-final! I plate-finalen fick hon möta en riktigt bra tjej från Ungern Vanda Laskai det blev en 0-3 förlust men det var inte helt ojämt och hon var på väg in i matchen i tredje game men orkade inte riktigt!

Albin Kaiding Emil Lundström och Simon Grenholm hade lite otur i lottningen i Pu 19 och åkte alla tre på förluster i första omgången i kvalet. Dom fick sen efter några WO matcher möta varann i ett poolspel där Albin till slut vann poolen.

Det stora glädjeämnet under helgen var Skellefteå Squashklubbs nyligen listade spelare Miko Äijänen som vann Pu 19 finalen med 3-1 över ungraren Balazs Farkas efter ett mycket moget och bra spel genom hela turneringen.