Hårda matcher i Italien Junior Open

Den 14-17/6 spelades den internationella juniortävlingen Italien Junior Open i Riccione. Skellefteå squashklubb hade fem spelare med från klubben. Tävlingen hade över 200 deltagare med stor representation från Sverige.

Italiengänget 2018

Det blev en mycket nyttig erfarenhet för våra juniorer då dom fick många hårda matcher mot Internationellt motstånd. Det var dessutom väldigt varmt på hallen då det var värmebölja med nästan 30 grader varmt ute!

Anna Kaiding som har erfarenhet från tidigare tävlingar i Italien(hon vann flickor U 13 2014) fick tuffast tänkbra lottning då hon fick möta första seedade Selena Georgiva från Bulgarien i första matchen. Anna gjorde en bra match men förlorade i tre raka game. Hon vann sen dom andra matcherna och slutade på en 9:e plats i turneringen.

Valter Lindberg var riktigt nära skräll i Pu 13 turneringen, han var mycket nära vinst mot fjärdeseedade Vojtech Martinovsky från Tjeckien. Valter hade 1-1 i game och 8-4 men förlorade tyvärr med 1-3 i game. Han hade i matchen före slagit ut den betydligt högre seedade spelaren Lasse Widmer från Schweiz med 3-2 i game. Han vann sen en placeringsmatch och förlorade två men Valter visade att han inta är långt efter europatoppen i U 13.

Liam Nordström, Gustav Lindberg och Alfred Kaiding gjorde internationell debut i Pu 13 klassen. Alla tre gjorde det mycket bra dessutom vann både Liam och Gustav några matcher. Dom har lärt sig massor och är garanterat sugna på fler internationella turneringar i framtiden.

Det är ett trevligt ställe att spela squash på, så våra unga spelare har hela familjen med som kombinerar squash med solsemester.

Ett svalkande dopp efter matherna är inte fel!