Full pott i seriespelet, Skellefteå leder Elitserien både för Damer och Herrar

Det blev en väldigt framgångsrik första seriehelg i Elitserien i Göteborg. Både herrarna och Damerna leder nu serien med stor marginal.
 

Det blev 16-0 i matcher både herrarna och damerna vann alla sina matcher trots att vi mötte flera favorit-tippade lag som kan var med och fightas om medaljerna.På herrsidan så började Skellefteå mot Teknova/Linköping. Albin Kaiding vann klart mot Samuel Kullgard med 3-0 i game och Zeeshan Khan hade inga problem mot Linköpings trea August Svensson också 3-0 i game. Erik Jakobsson vann sedan mot Markus Johansson med 3-0 i game. Jami Äijänen avslutade mot Linköpings etta Carl Remle med 3-0. En övertygande seger och inte ett enda tappat game. 


Jami spelar alltid bra i Skellefteås tröja

 
I den andra matchen mot Intersquash som alltid har ett bra lag blev det ytterligare fyra segrar. Kian Englund Jonsson som debuterade i Elitserien spelade riktigt bra och vann mot Hamed Zaytoun med klara 3-0 i game. Zeeshan Khan spelade väldigt smart och taktiskt och vann mot Björn Angtoft med 3-0 i game. Erik Jakobsson gjorde en topp-match mot Joel Viksten och lyckades vinna med 3-2 i game efter en väldigt lång och välspelad fight. Jami Äijänen mötte förra skelleftespelaren Filip Hultman på förstasingeln. Jami som håller hög klass vann en sevärd match med 3- 1 i game.

Länk till Elitserien HerrarPå damsidan blev det några riktiga skrällar då Skellefteås Pirjo Eserstam fick sitt stora genombrott och vann mot två av Sveriges bästa seniortjejer.

Skellefteå och Pirjo började mot Norrköping. Pirjo vann klart med 3-0 i game mot Norrköpings tvåa Jennifer Wallin med 3-0 i game. I den andra matchen mellan lagens ettor så lyckades Riina Koskinen vända ett 0-2 underläge mot Malin Frank till seger med 3-2 i game.

Pirjo fick sedan spela mot Malin Frank som hon aldrig har vunnit mot, men nu visade Pirjo upp ett enormt bra spel och lyckades vinna en spännande femgamare med 3-2 i game och den första skrällen var ett faktum! Den sista matchen mellan Riina och Norrköpings tvåa vann sedan Riina enkelt med 3-0. En 4-0 seger mot Norrköping var ett bättre resultat än väntat.


Pirjo vann mot Lovisa Ronge

 
I den andra matchen väntade ytterligare ett förväntat topplag Team Göteborg som dessutom hade hemmaplans-fördel. Pirjo började mot Heine Suomela och höjde tempot rejält och vann en klar 3-0 seger. Riina spelade sen mot Göteborgs etta Lovisa Ronge och spelade nu riktigt bra och vann med 3-0 mot Lovisa. Pirjo fick nu återigen möta en spelare som tillhör en av dom bästa seniorerna i landet. Pirjo har aldrig varit nära mot Lovisa Ronge, men nu spelade Pirjo på topp och tog bollen tidigt och Lovisa stressades till enkla misstag. Pirjo kunde till slut slå in matchbollen och vinna med 3-2 i game. Riina avslutade och vann med 3-0 mot Heine Suomela.

En helt otrolig seriehelg där vi vann med 16-0 i matcher. Det är långt kvar men efter första seriehelgen ser det onekligen bra ut!

Länk till resultat Elitserien Damer

Riina Koskinen och Jami Äijänen Skellefteå squashklubbs mycket lyckade värvningar!

 

 

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK