Filip och Albin vann i Case Cup!

Case Swedish Open är färdigspelad. En helt fantastisk squashhelg är till ända! Vi har bevittnat squash i världsklass och dessutom har våra juniorer gjort riktigt bra ifrån sig.


Alla skelleftejuniorer med dom två finalisterna i Case Swedish Open Foto: Patrick Degerman

I breddtävlingen så var Lukas Hultman och Christoffer Segerstedt med i Pu 15. Det blev inga medaljer för våra killar i den klassen. Christoffer spelade dock riktigt bra mot sverigeettan och knep ett game.

I Pu 17 var Albin Kaiding och Filip Hultman finalseedade och dom vann sina matcher och avancerade åter till final. Grabbarna visade åter igen att de är de två bästa femtonåringarna i landet. Filip vann Pu 17 finalen efter riktigt bra spel med 3-0.

Filip var dessutom med i C-klassen. Han fick en tuff lottning och mötte den slutlige finalisten Marcus Staaf i kvartsfinal. Filip förlorade en tuff femgamare mot Marcus med 2-3 i game, det sista gamet slutade 9-11.


Albin och Filip i final Pu 17 Foto: Patrick Degerman

Albin och Edvard spelade i D-klassen som hade lockat ett riktigt stort startfält (64 schema). Edvard förlorade i första omgången. Albin avancerade till final i klassen efter en rad bra prestationer. I finalen mötte han den duktige Karlskronaspelaren Johan Pärmelöv. Finalen blev en riktig rysare där Albin såg ut som en förlorare efter första game (förlust med 0-11), men Albin vände och vann matchen med 3-2 i game efter en riktig kämpainsats där han nötte ner Johan med sina tunga cross. Starkt gjort att vinna D-klassen i sin första seniorturnering . Totalt åtta matcher har Albin spelat i helgen!


Matchbild från finalen. Foto Patrick Degerman

Rehan Javed var en av favoriterna i B-klassen. Han tog sig till semifinal där han stötte på Noel Solomon från Växjö. Rehan saknar lite matchtempo och det blev förlust i semin med 1-3 i game. Men Rehan har spelet och han kommer säkert tillbaka med fler segrar på touren.


Nick Matthew Foto: Patrick Degerman

I huvudturneringen fick vi bevittna den bästa finalen på svensk mark någonsin. Nick Matthew världstvåa och Gregory Gaultier världsfyra möttes i final. Gregory spelade en helt fantastisk squash och vann matchen med 3-0 efter 74 minuters toppsquash.


Gregory Gaultier och Hans Ericsson Foto: Patrick Degerman

Ann Holmberg, Patrick Degerman, Mikael Åström och Hans Ericsson har gått en domarkurs med den engelske kursledaren Roy Gingell. Alla vi som spelat, gått kurs och tittat på har haft en helt otrolig helg och vi ser redan fram till nästa års Swedish Open. Länk till resultat

Kommentarer :

  1. Författare Tariq Momen

    This blonde swede no sorry this White Hairs upcoming squash player or coach dont know but he cheat me he told me tariq u r the best but now i saw he is inspired by Freanch man i ll see u Mr Oldy squash pro Tariq

Lägg till en kommentar : OK