Filip blev trea i Stockholm Open!

I helgen spelades Stockholm Open i squash på Roslagshallen i Stockholm. Tävlingen hade lockat hela den svenska squasheliten.

Filip Hultman och Rehan Javed från en tidigare tävling.

Filip Hultman var den som lyckades bäst av skelleftespelarna. Han blev trea i klass C. Filip som spelade i både C och B-klassen har haft en tuff helg, han förlorade sin semifinal i C-klassen mot Alexander Lundqvist Malmö med 1-3 och fick sen spela match om tredje pris mot Stockholms Petter Bergstrand den matchen vann Filip med 3-1.  I B-klassen var han nära att slå den forne elitspelaren Carl-Henrik Ronge från Göteborg han förlorade dock matchen med 2-3. han vann sedan sina återstående placeringsmatcher. Sammantaget har Filip gjort en mycket bra turnering och visat att han inte är långt efter dom bästa spelarna i A och B-klassen.

Emil Lundström gjorde också en riktigt bara turnering han vann sina två första matcher och avancerade därmed till kvartsfinal i klass D. Där stötte han på den förstaseedade Fredrik Swahn Stockholm SC, han förlorade dock matchen men var inte långt borta från att vinna! Matchen slutade 3-1 till Fredrik.

Rehan hade förhoppningar att gå långt i den tuffa A-klassen det grusades dock rejält då han förlorade sin första match mot Stockholms Nils Lindgren med 0-3. Han vann sedan sina två återstående placeringsmatcher med 3-0.

Här finns en länk till resultat från Stockholm Open

Emil Lundström

Rehan Javed, Filip Hultman och Emil Lundström från Skellefteå är med i tävlingen. Rehan spelar i klass A och möter i första omgången Nils Lindgren från Intersquash. Tuff match men Rehan har goda möjligheter att avancera långt i A-klassen.

Filip som har sett bra ut på sista tiden har anmält sig i både C-klassen och den tuffa B-klassen. Förhoppningar finns om en klasseger framförallt i C-klasen. Det kommer dock att bli tufft att dubblera i bägge klasserna.

Emil Lundström spelar i D-klassen ,han har kapacitet att nå riktigt långt men det kommer att krävas en del då det är många anmälda i klassen. Det gäller att hålla ihop spelet genom hela turneringen då kan det bli riktigt bra!