Filip Hultman vann dubbelt i Julcupen, dock inte Juldubbeln!

Julcupen 2012 har spelats färdigt. Något överraskande så vann Filip Hultman både juniorklassen Pu 17 och seniorklassen.

Filip har gått framåt enormt i höst genom målmedveten träning. Han besitter ett väldigt enkelt spel där han gör det svårt för motståndaren genom att alltid slå det rätta slaget.


Alla medaljörer Julcupen 2012

I Juniorklassen Pu 17 så avancerade både Filip Hultman och Albin Kaiding till final tämligen enkelt. Filip kunde sedan vinna finalen mot Albin med 3-0 , Matchen var välspelad med många bra dueller skillnaden är att Filip sällan gör några misstag. Trea blev Emil Lundström efter en 3-0 seger mot Edvard Schönfeldt.

I den yngsta juniorklassen så segrade Viktor Degerman finalen mot den mycket talangfulle William Hutman med 3-0. William som bara är 8 år stod upp mycket bra men fick ge sig mot den betydligt starkare Viktor som tillhör en av dom bästa 11 åringarna i landet. Anna Kaiding vann bronset mot Melvin Åkerström i en stentuff femgamare.

 I Seniorklassen var Rehan Javed favorit men träningsmöjlighetrerna har inte varit dom bästa för Rehan dom senaste månaderna och redan i semifinalen mot Albin Kaiding fick Rehan sträcka ut ordentligt han vann dock matchen med 3-1. I finalen fick han möta  den formstarke Filip Hultman som med sitt enkla och vägvinnande spel blev en för tuff motståndare för Rehan . Filip vann finalen med 3-1 i game. Albin Kaiding vann bronspengen mot Luleås Rickard Fjällström med 3-2 i game.

Dubbelsegrare blev det rutinerade paret Jens Nordström/Hans Ericsson dom besegrade det hungriga unga paret Albin Kaiding/Emil Lundström med 2-0 i game efter en mycket välspelad och underhållande match. Dom bevisade att med rutin och list så kommer man långt i Dubbel..........


Rehan delar ut pokaler till dubbelsegrarna

Julcupen är alltid en riktigt trevlig tävling och ett perfekt genrep för våra duktiga juniorer som tävlar i Junior-SM i Enskede näst helg. Länk till fullständigt resultat


Viktor mot William Foto: Patrick Degerman


Rehan och Filip i finalen Foto: Patrick Degerman


Rehan och Albin i semifinalen Foto: Patrick Degerman


Hans in action i dubbelfinalen Foto: Patrick Degerman


Pu 17 Final Foto Patrick Degerman

Kommentarer :

  1. Författare Lundström

    Bra tur Hubbe!

  2. Författare Hans

    Fantastiskt rolig tävling, tack Janne och co. Men vem är den galne, asiatiske fäktaren som Albin är så rädd för?

  3. Författare Lundström

    det är lottarn hubbe!

Lägg till en kommentar : OK