Favoritsegrar i Julcupen!

Det blev en mycket lyckad Jul- cup som vanligt. 41 anmälda spelare i fyra klasser med deltagare från Umeå, Skellefteå och Luleå.

William Hultman segrare i Julcupen 2016 här intervjuvad i TV efter seger på Junior-SM 2014

I Elitklassen vann Filip Hultman enkelt! Han vann alla matcher med 3-0, och i finalen mot Rehan Javed var Filip överlägsen och segrade med 3-0 i game. Nästa turnering för Filip är Junior-SM i Göteborg nästa helg. Han är förstaseedad i Pu 19 klassen och har en bra chans till guldet i den mycket prestigefulla U19 klassen. Albin Kaiding vände bronsfighten till seger med 3-2 i game mot Christoffer Segerstedt.

A-Klassen vann en till Hultman, nämligen William Hultman. William som är 11 år har även han en bra chans på ädla medaljer nästa helg i Göteborg. Han är seedad 3:a i Pu 13 klassen. Tvåa kom Melvin Åkerström och på tredje plats kom Tuva Holmberg som såg stark ut , även Tuva är ett medaljhopp nästa helg i Fu 13 klassen.

B-klassen med bara unga lovande spelare blev nästan en repris på förrra tävlingen(Skellefteå Junior Open) med samma final-trio. Skillnaden den här gången var att Valter Lindberg segrade! Han vann först mot Linus Remahl med 3-0 och sedan mot Mea Åkerström med 3-1 i game. Mea slutade på andra plats och Linus knep bronspengen. Den här klassen är riktigt rolig att titta på!

Dubbelfinalen mellan paren Filip Hultman/Edvard Schönfeldt och Jan Kaiding/Rehan Javed blev en riiktig rysare. Den kunde först avgöras i den tredje och avgörande gamet med en riktig "nickshot" av Rehan. Rehan och Jan vann med 18-16 i avgörande game.