Emil Axelsson vann Kanin Cup!

Skellefteå Squashklubbs juniorer lyckades riktigt bra i Göteborg. Det blev till slut ett guld ett silver och två brons! Christoffer Segerstedt vann det kanske mest ärofulla man kan vinna "Fairplaypriset"

Länk till film från Kanin Cup tagit av våran fotograf Patrick Degerman länk


Alla medaljörer från Skellefteå Squashklubb med guldvinnaren Emil Axelsson sittandes på knä

Emil Axelsson vann guld i B-klassen. Emil som började spela höstas är en riktig supertalang! Han besitter en snabbhet och explosivitet som ingen annan i klassen och kan dra upp ett tempo i rena elittempot och då hinner helt enkelt inte motståndarna med. Lite mer teknikträning sen är han redo för Elitklassen inom en snar framtid. Simon Grenholm vann ett brons i klassen han spelade riktigt bra fram till semifinal där han förlorade en tuff match . Han vann sedan bronsmatchen relativt enkelt.


Alla pristagare i Kanin Cup 2013

I A-klassen lyckades Edvard Schönfeldt och Emil Lundström avancera till semifinal. Det blev ett skelleftederby i den ena semifinalen där Edvard till slut kunde vinna med 3-1 i game. Edvard hade sedan ingen chans mot Norges duktige Björn Osterhus i finalen, men ett silver är inte dåligt starkt jobbat av Edvard. Emil förlorade matchen om tredje pris mot Nick Errington från Intersquash med 1-3 i en välspelad och sevärd match.

I Elitklassen spelade Albin Kaiding och Filip Hultman i varsin pool. Bägge killarna gjorde riktigt bra ifrån sig och visade dom bägge finalisterna i Elitklassen att dom har närmat sig den absoluta toppen även i U 19 klassen. Albin och Filip hamnade på andra plats i respektive pool och fick således göra upp om bronset i en riktigt välspelad och hård match, Filip vann till slut bronsmatchen med 3-1 i game.

Anna Kaiding hade vittring på bronset i D-klassen. Hon avancerade till semifinal där hon förlorade mot en betydligt äldre kille med 1-3 i game . Hon fick sedan spela bronsmatch mot Borås duktige talang Neo Friberg. Anna var riktigt nära att vinna bronsmatchen men förlorade till slut med 1-3 i game.


Pristagarna i Gp -serien 2013 Albin Kaiding i mitten, Filip Hultman till vänster och John Henryz till höger.

Detta var den sista deltävlingen i Dunlop JGP-Serien och pris av ett presentkort på årets sommarläger delades ut till Totalvinnaren av Gp-serien. Segrare i årets Gp-serie blev Albin Kaiding från Skellefteå squashklubb. Tvåa blev John Henryz från Team Göteborg och Filip Hultman från Skellefteå squashklubb knep tredjeplatsen.

Länk till resultat

Trevligt har vi haft både på squashbanan och på Liseberg som dessutom bjöd på ganska bra väder. Den svenska tävlingssäsongen tar nu sommarledigt. Nu börjar uppbyggnadsträningen inför hösten....

Kommentarer :

  1. Författare jonas

    Grattis alla ske-å spelare till en fin avslutning på säsongen! Störrsta applåd skickar jag till Emil Avelsson, vilken kille!!! Att från att börja på riktigt i höstas och inte vilja tävla till att vinna B klassen i Göteborg! Stort o imponerande!!!

  2. Författare jonas

    Grattis alla ske-å spelare till en fin avslutning på säsongen! Störrsta applåd skickar jag till Emil Avelsson, vilken kille!!! Att från att börja på riktigt i höstas och inte vilja tävla till att vinna B klassen i Göteborg! Stort o imponerande!!!

  3. Författare Hans

    Härliga tider grabbar och tjejer! Stort grattis till alla medaljer och framför allt guldet, Emil!

Lägg till en kommentar : OK