Case Swedish Open i helgen!

I helgen spelas norra Europas största squashtävling  Case Swedish Open. Med toppspelare från världseliten. De tre högst seedade är alla rankade bland de 5 bästa spelarna i världen och toppseedad är världstvåan Nick Matthew från England som av många anses som världens bästa squashspelare sett över de fem senaste åren.

Nick Matthew har tre turneringssegrar i Case Swedish Open och bl a flera VM-guld och British Open segrar. Andraseedad är världstrean Gregory Gaultier från Frankrike och som även är titelförsvarare i Case Swedish Open.

Världsfemman Peter Barker från England fullbordar att tävlingen har tre av världens idag fem bästa squashspelare i startfältet. Förutom denna mycket starka topp så är många bra och intressanta spelare med från övriga topp 20 och att få med hälften av topp 20 i världen gör tävlingen till Europas näst största squashtävling tillsammans med British Grand Prix, bara British Open är större.

Bredden på världseliten är idag mycket stark och bland de övriga spelarna finns det säkert utrymme för en del överaskningar. Här finns en länk till tävlingens hemsida.

Albin och Filip tillsammans med Nick Matthew

 

Vid sidan om den stora tävlingen så spelas en breddtävling Case Cup. Skellefteå Squashklubb har sju spelare med i dom olika klasserna.

Rehan Javed är seedad 3-4 i B-klassen det ska bli intressant och se vad Rehan kan prestera i efter ett långt tävlingsuppehåll. Filip Hultman och  Albin Kaiding är toppseedade i Pu 17 dom bör ha stor chans att komma långt upp i resultatlistan. Arvid Sandgren och Edvard Schönfeldt är också med i den tuffa U 17 klassen.

Lukas Hultman och Christoffer Segerstedt är anmälda i Pu 15 klassen. Motstånd saknas inte där det kan bli tufft att vinna då den duktige dansken Magnus Larssen är med. Lukas och Christoffer har sett bra ut på träning....

Filip, Albin och Edvard är också anmälda i seniorklassen. Filip spelar i C-klassen och Albin och Edvard i D-klassen. Grabbarna har definitivt chansen till höga placeringar i dom olika klasserna.

Klubben har även med fyra deltagare i en Domar och Regelkurs som hålls parallelt med tävlingen. Kursledare är Roy Gingell från World Squash Federation. Ann Holmberg, Patrick Degerman ,Mikael Åström och Hans Eriksson är dom ska förkovra sig.

Här finns en länk till resultat och lottning

 

 

 

Kommentarer :

  1. Författare Greg Gaultier

    Finally I get to meet mr H. Ericsson in person and I hope that he will show, perhaps during a clinic, how to hit the ball with pure accuracy, feeling, full strength and at maximum racket speed known to mankind.

Lägg till en kommentar : OK