Anna och Linus i German Junior Open

Det är högsäsong för squashen. Torsdag den 28/2 till 2/3 spelades German junior Open i Hamburg. Tävlingen är klassad i den högsta kategorin och ger många värdefulla poäng på Europarankingen, det var drygt 250 juniorer från hela Europa med.

Anna Kaiding och Linus Remahl var  med från Skellefteå Squashklubb. Anna spelade i GU 19 och var seedad 9-16. Linus var med i Bu 13 och var också seedad 9-16.

Både Anna och Linus vann sina första matcher i turneringen det är mycket viktigt att just vinna första matchen så att man går vidare och får spela om högre placeringar. I den andra matchen blev det dock förlust för Anna och Linus båda fick möta högre seedade motståndare.

I placeringsspelet vann sedan Anna en match och förlorade två hon slutade på en 14:e plats. Linus besvärades av en förkylnig och förlorade sina tre placeringsmatcher efter en bra insats mot tufft motstånd! Linus slutade på 16:e plats.

German Junior Open var en riktigt bra tävling med dom allra bästa juniorerna på plats! Vi behöver vara ute på såna här tävlingar för att närma oss dom allra bästa. Vi är på rätt väg! Bästa svensk var Karl Bundy från Malmö som blev tre i Bu 15 klassen efter en riktigt bta insats.