Anna och Filip bäst i Sverige vann JSM-Guld i helgen

Anna Kaiding och Filip Hultman vann JSM guld i helgen. Det blev totalt 5 medaljer,och en medalj i den inofficiella U 11 klassen. Ett mycket bra facit för Skellefteå squashklubb som är en av dom bästa juniorklubbarna i Sverige både till bredd och spets.

 

Filip Hultman var stor favorit i Pu19 klassen. Han avancerade till final ganska enkelt genom tre enkla 3-0 segrar i gruppspelet. Men i finalen blev han ordentligt pressad av en storspelande Nick Errington från Intersquash/Stockholm. Det var en riktigt bra och välspelad final där Filip till slut kunde avgöra först i femte game efter en dryg timmas spel. Det var Filips sista Junior-SM då han i vår faller för ålderssträcket för juniorklasserna och det var en perfekt avslutning på hans junior-karriär.

Den andra guldmedaljen fixade Anna Kaiding i Fu 15 klassen. Anna som gjort stora framsteg den sista tiden har tränat stenhårt inför JSM. Hon vann alla tre gruppspelsmatcher med 3-0. I finalen var det Lovisa Ronge från Team Göteborg som stod för motståndet. Anna var riktigt fokuserad och spelade sin allra bästa squash och vann även finalen med klara 3-0, hon var dock lite pressad i det sista gamet men kunde till slut vinna det sista gamet med 12-10. Det var Annas andra JSM-guld hon hade ett från tidigare 2014 i Fu 13 klassen.


Christoffer Segerstedt som var seedad 2:a i U 17 klassen förlorade semifinalen mot den slutlige vinnaren Joel Svensson från Karlskrona med 1-3 i game. Christoffer som har dragits med en envis förkylning hade kanske inte den bästa uppladdningen inför JSM men det blev till slut en bronsmedalj efter en 3-0 vinst mot Jacob Wreber från Sundsvall.

William Hultman försvarade sin seedning i Pu 13 klassen och vann brons efter en hård bronsfight mot Jonathan Edvardsson från Malmö. William har ett år kvar i klassen och kommer säkert nästa år att vara med och kriga om ännu ädlare medaljer!

Tuva Holmberg vann även hon ett brons i Fu 13 klassen. Tuva gjorde en bra insats men var aldrig riktigt nära att vinna mot Moa Bönemark Malmö som vann guld eller Nova Friberg från Team Göteborg som vann silver. Tuva har talang och kommer säkert att närma sig både Moa och Nova i framtiden.

I den inofficiella mixade U 11 klassen vann Mea Åkerström silver! Hon var ganska nära att vinna mot den slutlige vinnaren Erin Ängmo Patersson men förlorade med 0 3 efter jämt spel.

 

 

Här finns en länk till Resultat

Här finns en länk till streamade matcher

Kommentarer :

  1. Inga kommentarer har lagts till än. Bli den första att kommentera!
Lägg till en kommentar : OK