Pirjo vann guld på Junior-SM i Sundsvall

I Helgen 13-15/1 var det årets kanske viktigaste tävling för juniorer, Junior-SM! Tävlingen arrangerades av Sundsvall SC i deras nya nybyggda squashhall Balderhallen.

Pirjo Eserstam spelade hem guldet i Flickor U 19 och skrev därmed in sig i historieböckerna då hon vann den officiella klassen Flickor U 19.

Hon vann finalen mot Alma Löfqvist med 3-0! Pirjo visade att hon är Sveriges bästa junior då hon vann alla matcher med klara 3-0 i game. Nästa helg väntar Elitserien i Göteborg för Pirjo!

Hugo Flodin vann brons i Pojkar U 15 efter mycket bra spel! I bronsmatchen besegrade han Samuel Wreber Sundsvall SC med 3-0 i game. Hugo var nära i semifinalspelet att besegra den slutlige segraren Moosa Ahmed Malmö SRC men förlorade en jämn tillställning med 1-3 i game. Ivar Forsell gjorde en bra turnering och slutade på en 6:e plats.

I Pu 19 fanns det förhoppningar om medalj för William Hultman och Kian Englund Jonsson men dom planerna grusades av att Samuel Kullgard från Linköping spelade sin livs squash han besegrade först William med 3-1 och sen Kian med 3-2 i turneringens längsta match. Kian hade 5 matchbollar men lyckades inte sätt dit den.

I Pu 17 spelade Isak Mannberg, Anton Thylin och Alfred Kaiding alla tre spelade bra men mot dom fyra bästa i klassen var tufft att vinna. Isak placerade sig bäst och slutade på en mycket bra 6:e plats.

Maja Remahl som normalt spelar i Fu 13 fick flytta upp en klass till Fu 15. Maja gjorde en riktigt bra turnering och slutade på en fjärde plats. Hon visade upp ett stort spel och var nära att ta medalj.