Nya klubbmästare 2012

Skellefteå Squashklubb har spelat sitt klubbmästerskap i helgen. Nästan 70 matcher har spelats i helgen, och förmodligen finns det en hel del trötta "squashben"  i skellefteområdet. Hallen har varit välbesökt och stämningen på topp.

I den yngsta pojk-klassen så segrade Viktor Degerman. Han vann KM utan att förlora ett enda game. I finalen mötte han Markus Andersson matchen slutade med en 3-0 seger till Viktor. På tredje plats slutade William Forsell.

Markus Andersson, Viktor Degerman och William Forsell alla Pu 13.

Pu 17 hade ett riktigt starkt startfält , förmodligen Sveriges starkaste på juniorsidan. Albin Kaiding och Filip Hultman ettan och tvåan i Sverige var final-seedade. Det gick enligt seedningen och Albin och Filip möttes i final. Finalen blev ingen större match för Albin som segrade med 3-0. Kanske satt semifinalen mot Urban i benen för Filip. Trea blev Arvid Sandgren som vann en tight match mot Emil Lundström med 3-2.

Filip Hultman, Albin Kaiding och Arvid Sandgren i Pu 17

KM-Finalen Pu 17 Albin vs Filip

I Fu 13 möttes dom unga lovande tjejerna Anna Kaiding, Klara Ek, Fanny Åström och Tuva Holmberg. Dom här tjejerna om dom fortsätter är förmodligen Sveriges framtid på damsidan, oj vad dom har gått framåt!  Anna Kaiding vann sitt första KM utan att tappa ett enda game tvåa blev Klara Ek  och trea Fanny Åström.

Tuva Holmberg, Klara Ek, Fanny Åström, och Anna Kaiding tjejerna i Fu 13

Herrar Seniorer hade ett starkt startfält. Rehan Javed var storfavorit att ta sitt andra KM-guld. Helt enkelt var det dock inte då han redan i semifinalen fick ganska tufft motstånd av Albin Kaiding som verkligen kämpade men till slut förlorade. Matchen slutade 3-1 till Rehan. I den andra semin möttes Hans Sundström och Urban Bäckström, matchen blev en riktig gastkramning där Hans till slut kunde slå in matchbollen i femte game 14-12 slutade sista gamet.  I finalen var Hans tämligen chanslös mot Rehan som höll ett betydligt högre tempo . Rehan vann matchen med 3-0 och kunde sedan kvittera ut sitt andra KM-guld. Albin Kaiding slutade på tredje plats då Urban var tvungen att slänga in handuken i matchen om tredje pris.

Hans Sundström, Rehan Javed och Albin Kaiding medaljörer i Herrar senior

Rehan vinner sitt andra KM

Dubbelfinalen vanns av paret Jan Kaiding 51 år/Christoffer Segerstedt 12 år.  Dom mötte den unga hungriga paret Filip Hultman/Arvid Sandgren. Men mixen av rutin och ungdomlighet tog ut sin rätt och paret vann guldet med 2-1 i game.

Dubbelfinalen  KM  2012

Fair-playpriset vanns av Arvid  Sandgren, han är verkligen ett föredöme med sitt fina uppträdande både på och utanför banan. Grattis Arvid det är du verkligen värd.