Lyckat Skellefteå Junior Open!

Det var en härlig stämning i squashhallen när Skellefteå Junior Open spelades i helgen. 51 anmälda juniorer gjorde upp om medaljerna i fem olika klasser. Spelare från Linköping, Stockholm, Västerås, Göteborg, Sundsvall, Uleåborg och Skellefteå var representerade.

I Elitklassen vann Fritiof Jakobsson från Team Göteborg finalen med 3-0 över hemmaspelaren Christoffer Segerstedt. Fritiof spelade drömsquash och satte i princip allt och fick därmed revansch. Deras förra möte I Enskede slutade med seger för Christoffer.

Trea blev Elias Samuelsson från Team Göteborg. Han besegrade Samuel Lavebrink, Intersquash, i bronsmatchen med 3-0 i game.

Adrian Laweby Linköping var överlägsen sina motståndare i A-klassen han gick genom hela tävlingen utan game-förlust och borde var redo för Elitklassen i nästa tävling. Adrian besegrade Iida Takaluoma från Uleåborg med 3-0 i finalen. Bronsmedaljör blev Neo Friberg, Team Göteborg, som vann bronsfighten mot Viktor Degerman, Skellefteå Sk, med 3-1 i en tät match.

Jasper Liikanen från Uleåborg vann B-klassen. I finalen besegrade han William Hultman, Skellefteå Sk, med 3-0 i game. Jasper hade den tuffaste matchen i semifinalen, då han vann en hård fem-gamare mot Melvin Åkerström, Skellefteå Sk, med 3-2 i game. Melvin vann sedan matchen om tredjepris mot Linköpings Hampus Lundberg med 3-1 i game.

C-klassen var den största klassen i tävlingen med 16 spelare med. Theo Stenlund från Skellefteå Sk vann efter några riktigt tuffa matcher både i semifinalen och finalen. Theo vann mot Viggo Fält Linköping med 3-1 i finalmatchen. Isabella Wreber, Sundsvall Sc, blev trea efter att ha besegrat Nea Englund, Skellefteå Sk, med 3-0 i game.

D-klassen med de yngsta spelarna var en ren Skellefteåuppgörelse. Där segrade Theo Elingstam. I finalpoolen besegrade han först Lovisa Ek med 3-2. Därefter Tim Dahlgren med 3-0 i game. Tim blev tvåa. Han vann mot Lovisa med 3-1 i en jämn match.

Priset för dom bästa prestationerna i tävlingen vann Iida Takaluoma Uleåborg och Linus Remahl från Skellefteå.