Gustav Lindberg vann SM-Guld i Malmö, totalt fem medaljer till Skellefteå Squashklubb

I helgen avgjordes Junior-SM i squash med Malmö squashklubb som värd. Tävlingen lockade totalt ett 60-tal ungdomar i de olika klasserna och med Skellefteå squashklubb som största klubb med hela 11 anmälda spelare.

Resultatet blev totalt 5 medaljer. Ett guld, 2 silver och 2 brons. Helt enligt våra förväntningar kommenterar Jan Kaiding, tränare.

Gustav Lindberg stod pall för favorittrycket i pojkar under 13 år. Gustav var aldrig riktigt hotad och kunde ganska enkelt vinna finalen med 3-0 gem mot Simon Lindberg från Malmö SRC. Gustav stod även för en bedrift utöver det vanliga då han dubblerade och även spelade i den hårda u15-klassen där han slutade sjua.

I Flickor U 19 kämpade Pirjo Eserstam till sig ett silver. Pirjo som har hög kapacitet rådde inte riktigt på Moa Bönnemark från Malmö SRC  i finalen. Det blev 3-0  till Moa men Pirjo kommmer närmare för varje  match hon spelar mot Sverige -ettan.

Linus Remahl gjorde en storstilad insats i Pu 17 där han vann ett silver. Han vann semifinalen mot Anton Bryttne från Stockholm Sk. I finalen var han riktigt nära seger mot Lukas Bergenhök Stockholm Sk men förlorade med 1-3 i game efter en storstilad insats,

Kian Englund Jonsson vann ett brons då han besegrade klubbkompisen William Hultman med 3-2 i en mycket jämn femgamare. Både Kian och William spelar mycket bra för tillfället men dom lyckades inte vinna i semifinalerna mot finalparet Karl Bundy och Jonathan Edvardsson från Malmö SRC,

Maja Remahl vann en bronspeng i flickor 13. Maja som är ung kommer att vara med och kriga om ännu ädlare medaljer i framtiden  .Hon har gjort stora framsteg den senaste tiden!

Malmö SRC har arrangerat ett riktigt bra JSM. Man känner sig alltid välkommen till Malmö! Vi har ett härligt gäng med både spets och bredd vi ser redan framåt till nästa juniortävling.