Fyra finaler och två segrar på Kanin Cup 2018

Det blev en mycket framgångsrik tävling i Göteborg. Tävlingen som är Sveriges största hade 129 anmälda juniorer fördelade på 8 klasser. Skellefteå squashklubb som var den mest representerade klubben för 7:e året i rad hade 23 juniorer med i tävlingen.

Det blev fyra finaler och två klassegrare från Skellefteå. Anton Elingstam vann C-klassen på ett imponerande sätt! Han besegrade Rasmus Jangborn från Malmö med 3-1 i game. Anton gjorde en stabil insats genom hela turneringen och visade klass.

Calle Bodin imponerade stort i E klassen där han gick obesegrad genom hela turneringen utan att förlora ett enda game. Calle besegrade Julian Stafström i finalen med klara 3-0 i game. Calle visade upp en enorm vinnarskalle och spelade bra när det som bäst behövdes. Det var tre av fyra spelare från Skellefteå Squashklubb i semifinal i E-klassen. Anton Thylin vann bronspengen över klubbkompisen Oliver Ahlin med 3-0 i game.

Liam Nordström gjorde en riktigt bra insats i den största klassen D. Han avancerade hela vägen fram till final. Där tog det dock stopp då den betydligt äldre och mer hård-slående norrmannen Rasmus Hauan vann med 3-0 i game. Liam är talangfull och ung han kommer garanterat var med i segerstriden i fler turneringar.

I B-klassen avancerade Valter Lindberg till final. Där väntade Viggo Fält från Linköping. Matchen blev riktigt sevärd där både Viggo och Valter höjde sig och bjöd upp till en riktigt spännande och välspelad final. Valter förlorade dock matchen med 1-3 i game men visade för publiken att han har förmågan att vara bäst när det gäller. Valter vann priset som turneringens spelare på pojksidan!

Vi var även nära brons i tre klasser. Kan Englund förlorade en mycket jämn bronsfight i B-klassen mot Filip Eriksson Team Göteborg med 3-2 i game. Kian hade 5 matchbollar i femte game men lyckades inte avgöra.

Även Anna Kaiding och Tuva Holmberg hade chansen på brons i Flickor A och flickor B, men det blev förlust för bägge tjejerna Anna förlorade mot Moa Bönnemark från Malmö med 0-3 i game och Tuva mot Josefin Bönnemark med 0-3 i game.

Skellefteå squashklubb har ett bra drag i juniorverksamheten för tillfället, det är speciellt i dom yngre klasserna vi är framgångsrika!

Kanin Cup brukar alltid innehålla ett besök på Liseberg så även i år med strålande sol och 28 grader varmt! Det är en perfekt avslutning på den svenska junior-touren 2017/2018.