Farag vann och Tuva kom tvåa!

UCS Swedish Open i Linköping blev en riktig squashfest. Ali Farag från Egypten spelade drömsquash och vann titeln efter att besegrat Simon Rösner från Tyskland i finalen med 3-1 i game. UCS är en av dom stora tävlingarna på touren och en av dom mest välarrangerade tävlingarna.

Skellefteå Squashklubb åkte ner med ett stort gäng till Linköping både spelare och ledare. I breddtävlingen UCS Cup lyckades Tuva Holmberg bäst då hon vann silver i flickor U 15. Tuva vann mot Nova Friberg från Team Göteborg i semifinalen med 3-2 i game efter riktigt bra spel. I finalen blev det sen förlust mot sverigeettan Moa Bönnemark med 0-3 i game.

Det blev ytterlihgare två medaljer då Anna Kaiding vann brons i flickor U 17 och Linus Remahl som kom trea i Pu 13 klassen. Linus var nära final då han spelde en riktigt bra semifinal men föll mot Lukas Bergenhök från Stockholm med 1-3 i game.

Flera av klubbens ledare deltog i en mycket uppskattad och lärorik domarkurs där Roy Gingell var kursledare. Roy är professionell domare på PSA touren.

Nästa stora event för squashsverige blir Squashveckan i Skellefteå 13-22/3. Med Cronimet Open och SM i squash som spelas på glasbana i Skellefteå Krafr Arena. Finalerna på SM kommer direktsändas i Sveriges televission.