Erik vann brons och Anna blev femma på SM

I Helgen spelades Svenska Mästerskapen  i squash på Wasa squash-klubb mitt i centrala Stockholm. Skellefteå Squashklubb representerade med två spelare Anna Kaiding och Erik Jakobsson.

Anna och Erik två taggade spelare från Skellefteå SK

Erik Jakobsson övertygade stort och vann ett brons! Erik avancerade till semifinal efter tre övertygande segrar. I semifinalen ställdes han mot Sveriges bästa squashspelare Rasmus Hult från Intersquash. Erik.gjorde en mycket bra match mot Rasmus men förlorade i tre raka game, men mycket jämna game. Rasmus Hult vann sedan finalen mot Christian Drakenberg Stockholm SK med 3-0 i game.

Anna Kaiding vann sin första match mot Victorria Savelius Intersquash i damklassen med klara 3-0 i game. I kvartsfinalen fick hon sen möta första-seedade Anna-Karin Forstadius från Roslagen SRC. Anna-Karin har vunnit flera sm-guld tidigare och var stor guld-favorit. Anna spelade jämt och det var inte mycket som skiljde, det blev dock förlust med 0-3 i game. Anna Kaiding vann sen sina två placeringsmatcher och slutade på en klart godkänd femte plats.

Det blev sen en stor över-raskning då 15 åriga Moa Bönnemark från Malmö blev svenska mästarinna. Hon besegrade Anna-Karin Forstadius i semifinalen med 3-2  igame. Moa vann sedan finalen mot Malin Frank Linköping Sk med 3-1 i game.