Erik vann SM-brons och Kian vann JGP i Linköping

Det blev till slut en bronspeng för Erik Jakobsson på SM i Enskede. Det var nog en liten besvikelse för Erik då han hade siktet högre. Det var i semifinalen mot Fritiof Jakobsson Team Göteborg som Erik förlorade en mycket välspelad match där marginalerna var små. Fritiof vann med 3-0 i game efter mycket bra spel både från Erik och Fritiof.

Erik Jakobsson tog en rejäl revansch och vann överlägset bronsfighten mot Viktor Högberg från Team Göteborg med klara 3-0 i game. Fritiof förlorade sen finalen mot Christian Drakenberg som imponerade stort då han vann ytterligare ett SM-guld.

Anna Kaiding och Pirjo Eserstam vann sina första matcher på ett övertygande sätt men förlorade sen i kvartsfinalerna. Pirjo förlorade mot den slutlige segrarinnan Moa Bönnemark Malmö SRC med 0-3 i game och Anna förlorade mot brons medaljösen Malin Frank Linköping också med 3-0 i game. Både Anna och Pirjo gjorde sen två mycket bra placeringsmatcher mot Eden Jonsson Malmö SRC och Natalie Malmström Intersquash där bägge vann två jämna matcher. Anna och Pirjo spelade sen placeringsmatch mor varann där Pirjo vann en jämn femgames match med 3-2 i game.

Länk till lottning streaming och resultat

________________________________________________________________________________

I Linköping spelades årets andra JGP tävling. I Elitklassen var det stor skellefteådominans. Linus Remahl blev 4:a och William Hultman vann brons. Finalen spelades mellan Filip Eriksson Team Göteborg och Skellefteås Kian Englund Jonsson. Finalen blev en tuff drabbning där Kian till slut kunde avgöra i femte game och vinna matchen med 3-2. 1:a,3:a och 4:a är bra utdelning för Skellefteå Squashklubb.

Unga Maja Remahl gjorde det bra i den tuffa c-klassen där hon spelade flera bra matcher mot äldre motstånd.