Erik nära vinst mot Draken och bra prestationer på JGP tävlingen på Roslagshallen

Årets första nationella Junior-GP tävling spelades på Roslagshallen i Stockholm i helgen. Det var drygt 60 anmälda juniorer i 6 klasser. Skellefteå squashklubb representerade med 6 juniorer i Elit, A och E klassen.

Bäst gick det för Pirjo Eserstam som går från klarhet till klarhet! I A klassens kvartsfinal låg hon under med 0-2 i game mot Isabella Wreber från Sundsvall men lyckades vända matchen och vinna med 3-2 i game. I semifinalen gjorde hon en riktigt bra match mot Lovisa Ronge från Team Göteborg men förlorade med 1-3 i game. Sen i bronsfighten var krafterna slut och hon föll med 0-3 i game mot Eden Jonsson från Malmö SRC.

Även Linus Remahl gjorde det bra då han var nära att vinna kvartsfinalen mot Natalie Malmström men det blev förlust med 2-3 i game, han vann sen sina övriga placeringsmatcher. Även Theo Stenlund gjorde det bra som avancerade till kvarten men där tog det stopp. Liam Nordström förlorade sin andra match mot Lukas Bergenhök men vann sen resten han har en enorm potensial då han är klart yngst i sin klass.

Kian Englund spelade i Elitklassen, Det är var väldigt bra motstånd och Kian visade att han kan spela jämt med dom flesta. I den sista placeringsmatchen om 5-6:e plats hade Kian 2-0 i game mot Sveriges bästa tjej Moa Bönnemark men förlorade till slut med 2-3 i game.

Unga och mycket lovande Maja Remahl gjorde sin andra JGP tävling och spelade mycket bra i E klassen. Maja kan med sitt fina spelsinne gå långt, det hon behöver är mera tävlingsmatcher.
  .

Pirjo Eserstam som fortsätter att utvecklas!

________________________________________________________________________________________

Även Erik Jakobsson var i farten i helgen, han spelade anrika Jonas Cup på Gärdets Squashhall i Stockholm. Erik var seedad 3-4 och är i kanonform.

Han gjorde en fantastiskt bra match mot den forne skelleftespelaren Filip Hultman i semifinalen! Erik spelade ut hela sitt register och vann med 3-0 i game.

I finalen fick ställdes han mot storspelaren Christian Drakenberg. Det är inte många svenska spelare som vunnit mot Christian! Men nu var det nära riktigt nära Erik spelade ut hela sitt register det räckte nästen hela vägen fram,men Draken lyckades till slut vinna matchen med 3-2 i game efter över en timmes spel.

Erik har visat att han definitivt är med och krigar om SM-Guldet senare i vinter. Han har tagit ett ordentligt kliv i höst och fortsätter han så här kan det bära långt riktigt långt!